Kurulum gerektirmeyen en iyi portable uygulamalar 2019
En iyi portable uygulamalar 2019 rehberimizle en yeni ve en popüler programları USB’nize indirebiir ve kullanma hazır hale getirebilirsiniz.
En iyi portable uygulamalar için 2019 listesini derledim. Eğer siz de benim gibi sürekli arızadan arızaya koşuyorsanız ve ihtiyaç duyduğunuz programları yanınızda gezdirmek istiyorsanız aşağıda yer alan en iyi portable uygulamalar listesinden ihtiyaç duyduklarınızı alabilirsiniz.
Portable uygulamalar nedir?
Portable uygulamalar ya da diğer adı ile taşınabilir uygulamalar kurulum gerektirmez. Bu türde yazılan uygulamalar herhangi bir dizinde, bir flash sürücüde bile çalışabilir. İndirme sonrasında dosyaya tıklayarak kolay bir şekilde çalıştırabileceğiniz bu uygulamalar, bu özellikleri ile çoğu zaman can kurtarıcı olabiliyor.
İşte En iyi portable uygulamalar
Pidgin
Pidgin, XMPP protokolünü kullanan tamamen açık kaynaklı, çok platformlu bir mesajlaşma istemcisidir.
Telegram
Telegram, Whatsapp’a karşılık en çok tercih edilen ancak çoğu zaman kullanılmayan açık kaynaklı alternatiflerden birisi. Cep telefonunuzdaki SMS uygulamanız için bağımsız bir mesajlaşma veya bir eklenti olarak işlev görür.
Email Stripper
Kurulum gerektirmeyen en iyi taşınabilir uygulamalar arasında eğer e-posta ihtiyacınızı karşılayacak bir alternatif arıyorsanız email stripper mutlaka denenmesi gerekiyor.
GIMP
GIMP ücretsiz olduğu gibi birçok Photoshop özelliğini de beraberinde getiriyor. Hızlı fotoğraf vs. düzenlemelerinizi kolayca yapabilirsiniz.
IrfanView
IrfanView, varsayılan Windows görüntü düzenleyicisinden her hali ile üstün olduğu gibi pek çok farklı fonksiyona da sahip olabilirsiniz. Toplu görüntü düzenleme, ekran görüntüleri alma ve düzenleme ve tüm bunlara ek olarak binlerce eklenti filtresi ile son derece kullanışlı olan IrfanView, mutlaka denenmesi gerekenler arasında
XnView
XnView, sabit sürücünüzü tarar ve kolay görüntüleme için görüntüleri size sunan güzel ve basit bir uygulama. Resimlere bakmanın yanı sıra, EXIF verileri dahil özelliklerini de görüntüleyebilirsiniz. 400 farklı dosya formatını içe aktarabilir ve fotoğraflarınızı 50 dosya formatından birinde dışa aktarabilirsiniz.
Audacity
Audacity, tercih edilebilecek en iyi ücretsiz ses editörlerinden birisi. Program için en büyük dezavantaj, öğrenmesi çok kolay değil. Fakat çok yönlü olan Audacity ile sesleri kesebilir, kopyalayabilir, ekleyebilir, karıştırabilir, bir kaydın hızını ve perdesini değiştirebilir, gizli dosya biçimlerini içe / dışa aktarabilirsiniz.
CDex
CDex şimdiye kadar yapılmış en iyi, en kolay ve en hızlı CD kopyalayıcısı. Diskleri meta dosyalarıyla birlikte MP3 dosyalarına kopyalayabilme özelliğine sahip olan program sayesinde tüm müzik parçalarını yeni çalma listelerine ekleyebilir ve işlemler bittiğinde bilgisayarın kapanmasını dahi sağlayabilirsiniz.
mp3tag
Eğer CDex, büyük müzik kütüphanenizi yönetmek için yeterli gelmiyorsa mp3tag’i deneyebilirsiniz. Şarkılarınızı tamamen kontrol altına almanız adına mp3tag tüm araçları size sunacak.
Avidemux
Avidemux; kesim, filtreleme ve temel düzenlemeler gibi pek çok işlevi yerine getiren video editörü. AVI, MPEG dosyaları, MP4 ve ASF dahil olmak üzere çeşitli kodlayıcı türlerini kullanan Avidemux, birçok dosya türünü destekler. İş kuyruğu gibi ek özellikler de yine Avidemux’un öne çıkan artıları.
VirtualDub
VirtualDub video yakalama ve video işleme uygulaması. Çok sayıda dosyayı işlemek için toplu işleme özellikleri sunan VirtualDub, görüntü noktasında en büyük yardımcınız.
Foobar2000
Farklı görünümleri ile kişiselleştirebilir bir yapısı bulunan Foobar2000, ses CD’lerini çalma, kopyalayabilme özelliğine sahip. Hafif bir medya oynatıcı arıyorsanız Foobar2000 mutlaka denenmesi gerekenler arasında.
AIMP
Foobar2000’den daha fazlasını istiyorsanız AIMP ilk denemeniz gereken uygulama. AIMP, çok formatlı dosyaları, çoklu çalma listelerini, ses dönüştürme, etiketleri adlandırma, sıralamayı destekleyen yapısı ile çok gelişmiş ve bir o kadar kullanışlı.
VLC Oynatıcı
VLC Player için sanıyorum çok fazla tanıtıma gerek yok. VLC Player, hemen hemen tüm dosya formatlarını destekler.
PotPlayer
PotPlayer, medya akışı desteği ile farklı video ve ses formatını yürütebileceğiniz bir diğer uygulama.
LinuxLive USB Oluşturucu
Windows veya Mac’ten sıkıldıysanız, Linux harika bir alternatif. LinuxLive USB Creator, herhangi bir Linux sürümünü USB çubuğunuza kolayca ve zahmetsizce yükleyen bir uygulama.
UNetbootin
UNetbootin ile bir ISO görüntüsü oluşturabilir ve ya bir ISO’yu USB belleğe yazabilirsiniz.
PNotes
PNotes, esnek ekran seçenekleri ve yerleşik bir zamanlayıcı ile kullanımı kolay olan yapışkan bir not yöneticisi. USB flash sürücünüze, iPod’unuza, taşınabilir sabit sürücünüze veya bir CD’ye yerleştirerek kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.
Stickies
Eğer yapışkan kağıt kullanmayı seviyorsanız, bu alışkanlığınızı Stickies ile dijital ortama aktarabilirsiniz.
LibreOffice
LibreOffice taşınabilir bir uygulama olarak kullanılabilir. Depolama alanınız varsa yüklemenizi öneririm. En iyi ücretsiz Microsoft Office alternatiflerinden birisi olarak metin işlemci ya da excel tabloları ile hayatınızı kurtarabilir.
Zip2Fix
.ZIP dosyaları birçok dosyayı bir araya getirmek ve sıkıştırmak için harika bir yol olduğu gibi bu konuda Zip2Fix ile portable olarak tüm ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Özellikle bozulan zip dosyalarını kurtarma noktasında Zip2Fix ilk tercihiniz olacak.
PWGen
PWGen basit bir şifre üreticisi. Sizin için güvenli, sözlükten rastgele çizilen kelimelerden oluşan şifreler oluşturacak yetenekte olan PWGen, güvenliğinizi bir üst seviyeye çekecek.
ClamWin
Virüsleri tespit etme ve güvenliğinizi sağlama konusunda bir dizi özellik sunan ClamWin, virüsten koruma programı. Taşınabilir doğası ile gerçek zamanlı bir tarayıcı olmadığını unutmayın. Bunun anlamı, yalnızca kontrol edilmesi gereken bir dosya varsa o dosyayı manuel olarak tarayabileceğiniz.
CyberShredder
Silinen dosyalar sistemden kesinlikle silinmez ve geri getirilmesi söz konusudur. Bu tip endişeleriniz varsa CyberShredder ile dosyalarınızı geri getirilemeyecek şekilde parlayabilirsiniz.
CDBurnerXP
Şimdiye kadar kullandığım en iyi ve kolay disk yazma yazılımı uygulaması. Uygulamayı açtıktan sonra istediğinizi seçin ve yazmaya başlayın.
CCleaner
Bilgisayarlardaki pek çok hatayı giderebileceğiniz CCleaner ile bakım, temizlik yapmak oldukça kolay.
Geek Uninstaller
Bilgisayarınızdan bir şey kaldırdığınızda arkada bir iz kalsın istemiyorsanız, Geek Uninstaller ile silme işlemi yapabilirsiniz. Geek Uninstaller programları düzgün bir şekilde kaldırdığı gibi tüm gereksiz izleri de birlikte siliyor.
Recuva
Recuva’nın taşınabilir sürümü, kullanıcıların yakın zamanda çöplere gönderdikleri herhangi bir dosyayı geri almalarına izin veriyor. Dosya kurtarma aracı olarak size destek sağlayacak olan uygulama, oldukça esnek.
AbiWord
AbiWord Portable, Microsoft Word’e benzer ücretsiz bir kelime işlem programıdır. Microsoft Word, WordPerfect, Açık Belge, Office Açık XML (MS Word 2007), RTF, HTML, Palm ve daha fazlası gibi çok sayıda dosya formatını destekler.
Notepad ++
Notepad ++ kodlayıcılar ve geliştiriciler için tam özellikli bir metin editörü. Sözdizimi vurgulama, otomatik tamamlama, sürükle bırak, makro kayıt gibi pek çok özellik sunar.
Tor tarayıcısı
Tor Projesi, birkaç özelliği tek bir pakette birleştiriyor: Bir Sanal Proxy Ağı (VPN), güvenli bir tarayıcı ve diğer güvenlik özellikleri. Tor, yasadışı gözetlemeye karşı tam koruma sağlamazken, istenmeyen takipçilerin kişisel alanınıza girmesini önlemeye yardımcı olur.
WinSCP
FileZilla’dan benim gibi hoşlanmıyorsanız WinSCP gibi alternatifleri deneyebilirsiniz. Uygulamaya sadece FTP bilgilerinizi ekleyin ve bağlanın.
qBittorrent
qBittorrent, hem açık kaynak hem de aktif bir şekilde güncelleniyor. Ücretsiz olmasının yanında oldukça güvenli olan qBittorrent, tehlikeleri de minimuma indiriyor.
*Bu sayfaya uygulama linkleri ekleyerek sponsor olabileceğinizi biliyor musunuz?
https://www.hakangocmez.com.tr/iletisim/